Rajzolat (2.)
szőke kislányt akartam, mondtad.
a nők lapjából épp kopíroztam.
befestettem filctollal a körmöm is.
virágot nem rajzoltam.
feri csokrát se, hiába mondtad.
neki készítetted a vacsorát tegnap.
ő meg hallgatott nagyokat.
vibrált a csend, mint erkélyen a lámpa.
feri szívét meg falevelek kapták szárnyra.
lenn egy tócsában elterült.
meggyújtottam a hurkapálcát,
táncot járt a láng.
előtte még szétrágtam a szirmokat,
nyállal csíkot húztam arcomra.
„sír a halál!”, te mondtad.
„megint a kislányod!”, hallottam,
amikor az ajtó alatt kialudt a villany.
gyáva, rám rajzoltad magad.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-09 14:47:05
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-09 14:47:05