A szeretet havazást rendelt
A szeretet havazást rendel az égből,
fehér gyurmát szór kicsi kobakokra,
piros fazék kerül hóember fejére,
hógolyók repülnek házak tetejére,
a szén jó lesz gombnak.
Sárga ingben, fekete nyakkendőben,
az etetőben széncinkék falatoznak.
Hófehér most a világ.
Pirosan fénylő, jégvirágos ablakok mögött
forralt bor készül a papának,
de rotyog lassan húsleves
ebédre, az egész családnak.
Ropog a fa a sparheltben, mint űrhajó,
a mama állítja, van ott válasz minden kérdésre.
Nehéz munkából örömmel jönnek
a szülők is ily ebédre.
Fenyőfát tol haza biciklin egy ember,
talpa alatt ropog a hó,
az égben rénszarvas szánon vitatkozik a krampusz, és a télapó.
Nem hisz a télapó a krampusznak.
Hohoho hó! A gyerekek jók, nem rosszak!
Csokoládét rejt a csizmába meg cukrot,
de hogy biztos jók legyenek, - míg a télapó nem figyel-,
a krampusz a csizmákba virgácsot rejt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-08 18:06:15
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-08 18:06:15