Egy lépés fontossága
Ha elaludnék én a vonaton
Éjjel, mikor senki nem figyel,
S fölém hajolna csöndben két alak;
Énbelőlem mit vinnének el?
Ezüst karkötőt, mobilt, laptopot.
S otthagynák a testemet heverni
Az üléseken, mint a szemetet.
De ha meghalnék én a vonaton,
Szívinfarktusban, vagy ki tudja, mért,
Csontvelőmből kiszállna a lényeg,
Mi maradna? csupán hulladék
A laptop, a mobil, az ezüst karkötő.
Egy levált lélek doboza, amit
Egyszer valaki újrahasznosít.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-12-02 22:09:43
Utolsó módosítás ideje: 2011-12-02 22:13:59