Csappantyú
Gondolattartó edény.
Kétlábú kazán.
Adjatok kávét neki!
Egy csettegőnyi krokoskát.
Reggelizett a Jancsi kályha,
hanem aztán felállott.
Édesanyám, mondta
skypon,szakadozott a vétel,
pénz kell. Pénz kell!
Elbújt az erdőben a Zsuzsi kisvasút.
Tíz, vagy húsz darab történet az egész.
Belefér egy koporsóba.
- Hová mégy? - kérdezte. - Ide, nem messze,
de sietni kell! -Mert repi randi volt, és nemsokáram lekésheti esetleg.
Úgy jöttek össze, hogy azt mondta, költő.
A nő meg? Szerette a verseket.
„Ó szerelem! Kedvesem, eggyé leszünk egy éjjelen”
Nem is, bocs, ezt tegnapelőtt idézte egy másiknak.
Most azt idézte; örökre a tiéd vagyok, ó, szerelmem!
De nem volt biztos magában, hiszen készít egy jó portfóliót,
és még jobbat is találhat.
Szegény Jancsikályha! Felhúzta édesanyjától kapott lila zakóját,
gerbera a gomblukba, csak leánykéréshez!
Pedig karcsú volt a legény, és dalia.
Te magad cserélted kínra a boldogságot,
most meg hátra húzod a kakast . Ugyan már,
várd meg, míg lepereg ! A negatív élmény is élmény.
Emberek, ti túlvilági bűnözők!
Majd a bíró kalapácsa leüti a csappantyút.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-22 21:01:20
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-22 21:01:20