Hazudhatnám 2
Hazudhatnám, hogy csend van.
Csak a fény sikolt,
vallatólámpa burája minden szemgödör,
lenyakló hegedű a hang.
Tépett lószőr sörénnyel virít.
Esőcsepp ugrál, dobol.
Szikár agyak sivataga nyeli
gondolatok forró homályát.
Bozóttűz szemek,
gazellák kecses haláltusája
oroszlánok győztes karmai alatt.
Ágens kor: ki kit jelent, kinek,
és melyik hivatal iktat és datál.
Zúzda zúzza-e álmaim,
vagy a közöny is elég,
hogy önmagam árnyaként
sarokba álljak?
Sikoltanék, de nem teszem.
Számba tömöm öklömet.
Heidi baba ruhája elszakadt,
zokogva fekszik a kocsiúton.
Kéne egy lélekszabó,
ki alakomra igazítja álmaim,
hogy bólogató szent szűzként
helyet találjak magamnak
egy lerobbant szerelem
hátsóablakában...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-11-12 17:45:07
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-12 17:45:07