visszafelé
az út visszafelé hosszabbnak bizonyult:
türelmetlenné lettek a szavak
a szorongás megmérgezett mindent
mint földet a lehulló diólevelek
a nyárnak vége:
maradék parazsát fölitta
a szürke ég
kipányvázott hajók
imbolyognak a szélben
a mólón gubbasztok
mozdulatlanul mint egy táska
amit a csomagmegőrzőben felejtettek
nem voltál elég nekem
– látod: már múlt időben beszélek –
úgy hagyom a szavakat magam mögött
mint az aprót a kocsmaasztalon
kövekhez
csapdossa arcát a víz
lehunyom a szemem:
a szégyenlős homályból jó lenne
visszaszerezni az eltékozolt időt
de lemoshatatlan a szenny
a csöndet egy csavargó
szutykos hangja töri meg:
társa jogát vitatja
az újságpapírral borított padhoz
ők a beilleszkedéssel vannak elfoglalva
én pedig arra gondolok: mi lesz
ha egyszer engem is kihúz majd
listájáról az Isten
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Életünk, 2011
Feltöltés ideje: 2011-11-07 20:53:10
Utolsó módosítás ideje: 2011-11-07 20:53:10