Ősz, hosszú haján a kopaszodás enyhe nyomaival
talált csikkekből kinyerhető
dohánymaradékot gyűjtöget
saját időzónájában, apránként –
minden cigarettasodrás a tüdőbe ömlik –
feltápászkodva egyensúlyt keres,
odakint elszívja a beleölt perceket –
a buszom még sehol
tovább várok
barna, hosszú hajamon a kopaszodás erős nyomaival