Barna cserépből plafonnak törő
virág strázsál a polcon –
csupasz szára merőleges
(a levegővétel antennája)
de a szobát csak szuszogásom
üzemeli –
a lejárt lemez szóközöket szaval,
az idő lassan merevedik,
Newton törvénye még egy szirmot
földhöz vág,
mielőtt az alvás zárójelbe zár