Sopianae, beképzelt Birodalmam Te,
tarts meg fiadul magadnak kérlek,
újan rakott-levert templomköved árva
e szentül kétezredes unalomban!
Ha egy húsvér kurva rámroskadna végre,
nem lenne hiába hideg fényes Senkidsem,
Mindenem, Pécs, Te gyönyörű mostoha
tömj velem ócska lyukat - örökre belédfalazva!