asztronauta
az indítás előtti percek pszichológiája
mázsás súlyként zuhan rád, köldök-
zsinóron függeni a semmi felett,
kerülget a horror vacui; számolod az időt:
a megfigyelő megváltoztatja azt,
amit megfigyel, – de eltorzít ez a másság,
hogy mikor visszatérsz, nem lesz
aki megölel; az életben tartó rendszerek
éber őrök: mesterséges szív és tüdő
és egyéb szervek – édesanyád méhében
érezted ilyen jól magad (e pillanat
mérhetetlen téridőkön ível át)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-10 20:50:36
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-11 18:48:29