bűn
I.
lélekizmai egyre kidolgozottabbak,
lélekizmai feszes izzószálak;
visszatérhet a nagy zivatarok kora.
II.
erőszakolni a lényt,
kitérni sértetlenül
a sikátorból.
a veszély a látás,
az érinteni tudás.
ahol földig ér az űr,
a mozdulatlanság az úr.
III.
senki sem kívánja a határ közelét:
soha sem láthatják meg őt.
ahol élő esőcseppek hullanak,
csak a hajnal és az alkony tiszta.
minden fény a vadság tudata,
minden íz a vadság íze.
IV.
az áldozatok és didergések éve.
az év, amikor nem születnek újak.
minden láng a fény vadsága,
minden idő a határ olvadása.
minden omlás egy új halál.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-03 19:20:25
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-04 14:25:52