Prospero szigete
Ott hol háborog a tenger
talán vár egy nyugodt kikötő
lennék herceg varázsló jós
és köpenyemből bújna elő a világ
álmosan csodálkozva nézve nagyot
Varázsolnék tündéreket bűbájt
és visszakapnám elveszett hazám
gyermekem lenne a szép Miranda
vagy csak húgom izzó kapocs
és nem álmodnék vágyakozva
siratva régi királyi énem
Lenne egy sziget hol béke honol
ember-embernek farkasa nem lenne
uralkodnék jámbor szíveken tűnődve
királyi vérből való vagyok-e én
vagy csak álmodó futóbolond
ki hívja a sorsot s el lenne nélküle
Varázsló dalok miket faragtam
élve a száműzöttek keserű kenyerét
míg farakás izzik hű kandallóban
és tudtam hogy népem hazavár
Faragjatok ácsok víg árbocot
fel a vitorlát repülj hajóm
csillapítom a hullámok zord éhségét
és beérem egy olcsó köszönömmel
A tudást kerestem könyvek megbúvó lapjain
a forrást honnan indult az ős eredet
a vágyat mely hajszol új kikötőkbe
hazátlan bolyongást száműzött szerelmet
fakadni édes dalra a szívekben
resten lapulni várni a csodát
álnok hitszegésből fonni börtönt
kunyhóból álmodni fényes palotát
mert fölkelek egyszer semmi kétség
vihar ragad zúgó tengerár
erős hitem átsegít a vészen
vár hazám a tékozló száműzött
mely elbocsátotta annyi hű fiát
hűtlen sáfárként enyészetnek adva
titkos tudást bölcs ezotériát
bebújok hát köpenyembe megint
sálam nyakamba kanyarítva mondok
szilaj evoét és izmos matrózok
másznak karcsú árbocok hegyébe
dagadó vásznak mint mosott ruhák
édes hazám itt vagyok
királyod és egyben hű szolgád
alattvalód mert a porból vétettem
megtérek hát szép kikötődbe
zsoltáros ajakkal igézve neved
megcsókolva partod ha megérkezek
Legyek csak ember olyan mint más
nem olcsó vásári dalnok rímek
hitetlen ősz bajnoka összetörve
lantot és sóvár szemekkel
bámulni a tűnő ifjúságot.
Szeretek élni virágok napfény
tündér ölelés fény szelleme
ázott folyópartok varázshomokja
áldott hazám fogadj el engem
arcom fölemelem a síró lázadót
varázsköpenyemet koldusnak adom
vessenek kockát röhögő zsoldosok
vigyori ateisták kántálják nevem
A herceg vagyok királyok vére
leborulok hazám sírva szelíden
engedd hogy téged szolgáljalak!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-09-27 15:42:03
Utolsó módosítás ideje: 2011-09-27 15:42:03