Barokk Concerto
Középkor, trubadúr és trouvère, travere
Miglior Fabbro énekelt ott andante,
délfrancia, milliónyi provanszál,
de hát hol van már hozzá az arc és száj,
fel, csak felemelkedik a dal és száll,
bár gaudeamus ez a mus -
azért most már muszáj, hogy ez így legyen,
óriási száj ez, ami kinyílik a tengeren?
S kiölti kétszínű nyelvét…
A sokktól elszürkül az ég,
sakkozik a Nap, mint Sol, és
beszól a tenger: matt.
S leszáll az éjszaka.
Fel meg a harmat.
Jól van, jól, jó sok szál
fonódik össze fonattá,
millió és millió egy
főtt kukorica vonattá.
Zakatol a tengeri
deréktájon, ínyenceknek tányéron,
rájön ketchup és mustár,
röfögve csámcsog egy trubadúrszáj.
A tenger arcán szélesedik a mosoly.
A Nap hátat fordít és eliszkol.
Becsukja száját a tenger
és dorombol.
Nyelve ott marad önállón, végignyal
pár felhőt és inog, mint ostor.
Tintahalaknak monostor.
Karmester: Georg Friedrich Händel.
Az apácák a csikóhalak,
Winnetou az apát.
Szárazföldön lábujjhegyen
járnak a delfinek. Nagy a sár.
Kicsiny tengeröbölben Marx Károly
csak úszkál röhögve körben.
Utána cápák eveznek.
Kissé szédülten már.
Mögöttük csobogva
cuppog a lekvár.
Habár...
Felkorbácsolt hullámok mögött,
hullámvölgyben
reszketve bujkál a holdsugár.
Mosolyog egy sügér.
Tollába szépen tintát kér.
Ad neki a drótostót egy pallót.
Felveszi és belesúg egy hallót.
Nem kagyló? Ja, homár.
Pedig dorombol.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-09-15 16:10:14
Utolsó módosítás ideje: 2011-09-15 16:10:14