NE ADD FEL ! Barta Editkének
Miért vagy Te pesszimista ?
Hisz életed szép és tiszta.
Menj előre emelt fővel,
Fiatalos friss erővel.
Ne kísértsen bú és bánat,
Gondolatid messze járnak,
Földgolyóbist körüljárják,
Boldogságod megtalálják.
Bízz magadban, nézz előre,
Mindíg gondolj a jövődre.
Felejtsd el a múlt árnyait,
Sorstól kapott pofonjait.
Önbizalmad erős legyen,
Lefelé is menj a hegyen,
Ne csak mindíg kapaszkodjál,
Pesszimistán gondolkodjál.
Te is szép vagy, szép az élet,
Gondolj erre, hisz ez éltet
Akkor hogyha nem adod fel,
Nem gondolsz az égiekkel.
Nemcsak rosszak uralkodnak,
Földünkön a jók is járnak.
Küzdenünk kell mindhalálig,
Ha a szívünk csordulásig
Tele lett már gyűlülettel,
Megvetéssel, rémülettel.
Emelt fővel menj előre,
Gondolj a boldog jövőre.
Itthagynád amit elértél ?
Mindent, amiért küzdöttél ?
Jön majd másik, ha elhagyott,
Aki néked pofont adott.
Lehet hogy majd visszakapja,
Mikor nem is gondol rája.
Ne add fel, mert nem érdemes,
Hisz az élet olyan nemes.
Az vagy Te is, erre gondolj,
Elmúlást most ne is fontolj !
Itt a helyed e világban,
Földi jóban, boldogságban.
Zirc, 1997. 12. 01.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.