Délután
Délután
Halk muzsika. Kint nyirkos sötét, bent zsongító meleg. Óvatosan csobbanó édes cukor a keserű kávéba. Mindjárt itt az idő. Az idő indulni. Reményt keltő fáradt délután, pocsolyák locsogása. Lassan kortyolom a keserédes nedűt. Mintha méregpoharat hörpintenék.
Csattogó szél, hideg eső. Az a fajta, mely mindig minden rést megtalál. Nedvesen ér bőrömhöz. Kábulatos tempóban rohanó emberek. Pocsolya fröccsen, ahogy beletaposnak.
Még egy korty. Precízen, de határozott mozdulatokkal hajtom a cukros papírt félbe. Fáradok. Nem látom jól a papíron az írást. Közelebb emelem a szememhez. „Minőségét korlátlan ideig…” Itt elszakadt. Mindegy. Ez nem fontos. Indulnom kell.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-09-13 22:26:57
Utolsó módosítás ideje: 2011-09-13 22:26:57