Öreg notesz
A régi notesz lenne újra jó.
Ki nem hullott lapjain ugyanúgy,
Érvényesen mind a régi nevek.
A szét nem esett, bordó borító
Ha tartaná magát, mint ez a zöld.
A régi notesz lenne újra jó.
Távoli arcok kicsit közelebb,
Kevesebb orvosnév és hivatal,
Érvényesen mind a régi nevek.
El nem folyt betűkkel, olvashatóan
Ott lennének a meghalt kedvesek.
A régi notesz lenne újra jó.
Ott lennének meg nem fordult szívükkel
A valaha fontosak, fontosan,
Érvényesen mind a régi nevek.
Az volna jó, az a vidám notesz,
A patchwork nevű, vidám borítós,
A régi notesz lenne újra jó,
És érvényesen a régi nevek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Népszabadság, 2002.5.11.