BÉKÉRE VÁGYOM
Európa hol vagy, merre mentél ?
Barát a baráttal ölre mentél
Azért hogy ki a jobb, a nemzeti magyar,
Ki a jobb hazafi, aki mást is akar
Mint kényelmesen hátradőlve várni a mannát
Hogy az ölbe hulljon, tartja föl a markát,
Küzdjön helyette jobb világért a másik,
Ha kell ő inkább a földön csúszva mászik
Mert minek dolgozni ha más kikaparja,
Az édes gesztenyét még ő is falhatja.
Tele képpel nevetve a világra,
Hisz őt Európa így is megvárja.
Békére vágyom, ahol az ember
Nem csak mint igazságosztó fegyver,
Hanem barátként néz fel a társra,
Nem gondolva gyűlöletre, másra
Ami elválaszt és nem összeköt,
S nem dobálja szembe a rögöt.
Hirdetve összefogás, megértés jelszavát,
Megtalálva örök boldogság kék madarát.
Magyar a magyarnak igaz testvére legyen
Bármilyen messze van, távoli tengereken.
Békéről álmodom, hol némák a fegyverek,
Eljött az ideje: TALPRA HÁT EMBEREK !
Zirc, 2004. március 27.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.