Hisz(ti) 2.
sarlókalapács közé születtem
hittem az izmusokban, nagymama
rózsafüzérét vadrózsából koszorúba fontam
bátyámmal, gyakran feketepétereztünk,
arca kérdőjel előttem, nyert és nyert.
ki nem állhattam, akár a virágot, amikor apa meghalt.
nem hittem a feltámadásában, az iskolában
sokat szidtak, majd dolgozni kezdtem,
szerelmes lettem, fiam
gilisztákat gyűjtött a kertben
elengedtem a kezét. sárga talpam fűre már nem lép.
nyáron az udvaron gazolok,
unokáim szemében nem látszom,
de tele a tányér, ott a paradicsom.
és ha van isten, nekem elég,
ha ő hisz bennem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-07-08 21:01:17
Utolsó módosítás ideje: 2011-07-08 21:01:17