Különbség jó és rossz ember között.
Egy biztos. Egy rendes ember nem
csapja rá a kéményseprőre az ajtót,
mikor pénzt kér tőle a használaton kívüli
kéményre.
Egy rendes ember nem tér el a közepestől,
tehát egy rendes ember, az etikus.
Nem rúg be vidéki kiskocsmákban,
és nem önti ki szívét a bárpultos nőknek,
hogy neki hogy, és mennyire fáj az élet.
Egy rendes ember nem ver ki négy fogat, és
nem tör be két orrot, ha nem adják
vissza a pénzét a kenyér lángos osnál,
és mikor kéri, ráküldik a biztonsági attakot,
még ha az csak ötszáz forint is.
Rendes ember én már nem leszek
Megszólnak a rendes emberek
Ahogy mondták Máriára is,
nézd, itt van az indulatokat keltő anyja.
Mondtam én önöknek, egy reciprok világban
a rendes ember is reciprok?
Nem merek kimenni az utcára, mert
mit mondanak a rendes emberek?
Ettől egy jóérzésű ember összehányná magát
Szarember vagy
Engem így tiszteltek, akik legjobban szerettek.
Legalábbis azt állították.
Van én nékem egy szomszédom.
Minden reggel köszönök neki,
Jóba vagyunk, kedveskedik néha,
hogy közelebb engedjem.
Köztiszteletben álló személy.
Rendes ember.
De tudom, ha el bírná intézni egy telefonnal,
húsz évre azért elvitetne Recskre.
Mennyi ilyen rendes emberrel vagyok én körbevéve!
Ki sem merek menni az utcára.
Megvetnek a rendes emberek,
ha híre megy, hogy szabad voltam
egy percre.
Engem csak a rossz emberek szeretnek,
a kitaszítottak, a meg nem értettek, az üldözöttek,
a sikertelenek, az alulöltözöttek.
A reciprok rossz emberek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-06-04 16:36:22
Utolsó módosítás ideje: 2011-06-04 16:36:22