Kedves, látod...
Kedves, látod, felszárad a köd,
szirmaikat rázzák a kerti virágok,
kettéolvad az ég fejünk fölött,
felhőhab tűnik napsárgába,
fény pereg a levelekről,
vén fák törzsét körbejárja.
Széttárt-karú csöndben várunk,
égnek támasztott homlokkal
felhő-romokat számlálunk.
Hajad arcomba borzolja a szél,
sok szétzuhanó vadszőlő-inda
fényárnyék-függönyt von elém.
Benned lapul a mélyvörös titok,
sorsom dobókockája benned forog.
Borospohár alján üres dallamok.
Óvón rám teríted sűrű árnyékod,
szirmaikat zárják a kerti virágok,
hátán cipel az est dús-felhőszagot.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-22 19:40:54
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-22 19:40:54