Elmúlás ABC
Ma lesétáltam a Dóra térre újra,
Rám vigyorgott az új lakótelep.
A sarki kisbolt szája csempén ásított,
S a kék munkások, mint a szorgos hangyák,
Hordták ezerfelé gazdag beltartalmát;
Zöld Coop-dögcédulák mímelték az őszi pázsitot.
S nézte, ki még sok halált nem látott:
Biciklis fiatal; s botos, ősz öreg,
Hogy felszámol mindent egy-két év dagálya,
A cselekményre mégsincs új keret;
Mert mik földből nőttek, bármiféle élők,
Korhadó csonkok, vagy bomló, új tövek,
Felfalatnak, s nem maradnak, csupán időmérők:
Porladó csontok, és omló, ó kövek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-10 12:17:57
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-10 12:17:57