Szent esszencia
Azt hiszem a költészet,
saját magadat helyzetbe hozni,
és gólt rúgni mások szemében.
Még egy sms-van a kártyámon.
Elküldöm anyámnak, anyák napjára.
Azt hiszem, a szegénység nagyobb tanár a botnál is.
A bölcsesség meghív uzsonnára,
fiumei koldust hív meg így a szerelme,
mire megtanult boldogan lemondani, addigra kellett.
Mostanában a szegény szent szerepben tetszelgek.
Dehogy vagyok az, csak nem találtam más kabátot,
meztelenül meg szégyenkezem.
Azt hiszem, a jó emberek szeretnek engem,
aki pedig maga elől dugdossa magát
inkább, mint felvenné a sokkal könnyebb keresztjét, és a megbánást. (Ők nem.)
Számomra az új szentencia, amit ő tanított meg nekem; a Tavasz.
Csupán önmagam miatt, elvárások nélkül is lehet engem szeretni.
Előléptettem hát, kalózhajómon kormányosnak a szerelmet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-05-01 13:59:43
Utolsó módosítás ideje: 2011-05-01 13:59:43