Az alaktalan sötétségpaplan
nem éri bokánk:
csillagok alól rugdalunk hideg semmibe.
Amit mégis takar, régészeké...
Hisz a vázainkra feszülő
mulandóság erőtere miatt
nem ölelhetünk teljességig.
Egyszer majd megláthatják
egymásra tapadó csontjainkat.
De az addig vezető törekvés: