Esély
„hogyha úgy nő föl a gyermek,
nem lesz benne férfi elme,
vitéz is hiába volna,
erős is hiába lenne” /Kalevala/
Szerettél-e cigány nőt
és verekedtél-e már cigány férfivel?
A kettő néha együtt jár és nagyon kell vigyázni,
hogy se lelki fájdalmat, se súlyos
testi sértést ne okozz!
Csak ha természetes környezetben nőttél fel
és sok szülői szeretetet kaptál,
nem kevés biztatást és elég dicséretet;
ha az apád sose mulasztott el megcsókolni
elmentében, s korábban az anyád eleget szoptatott:
ha mindig fölvett amikor sírtál és addig ringatott míg
el nem aludtál;
ha társaid közt ügyes, bátor, jószívű is
tudtál lenni annyi gyengéd mellett;
hogyha mindez megvan benned – talán –
esélyes lehetsz rá, hogy a cigányokat meg tudd érteni!
De ez csak esély!
Én már gyűlöltem meg cigány nőt,
és békültem ki cigány férfivel.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-28 07:14:23
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-28 17:28:51