Voltál-e már büntetett gyermek
Voltál-e már büntetett gyermek,
akit naponta szájon vernek,
éjszakára pincébe zárnak,
megették-e a vacsorádat?
Szünidőben hordtál habarcsot?
A rémülettől torzult arcod
láttad-e rozsdás tükörben –,
bizakodtál-e meggyötörten?
Ettél-e legyet kényszerítve?
Voltál-e élő kiterítve?
Tapostak-e rajtad barátok?
Voltál-e egyszer megalázott?
Kések alatt, kiszolgáltatva,
ruhátlanul magadra hagyva,
egy rád dobott, zöld lepedővel
voltál-e már így együtt nővel?
Voltál-e karó kihegyezve?
Voltál-e kötés szúrt sebekre –,
s mert rajtad a vér átszivárgott,
letéptek-e, piros virágot?...
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-28 06:48:08
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-28 06:48:08