Vágyom a tavaszt,
mikor a rét harsogón zöld füvében
hanyatt vágom magam
és a felhőkbe csimpaszkodó képzeletem
részeg csapongással száguld mohó vágyaimon
a föld-ég befogadó ölelésében,
s az sem zavar, hogy haragvó gőggel
dörögve közelít egy fekete felhő sereg,
mert
valahol a horizont szélén bujkál már a nyár.