Magyar húsvét - 2011
Nézd, a templomba megy a rémkeresztény!
Feltűnik-e, hogy semmi feltűnő
Nincs rajta, mikor ezt mutatja ő?
Ma senki sem ütődik meg a merszén.
Álnéven gyaláz, mint titkos szekta tag,
Míg névvel újvallásos verset ír;
Műfordítást tesz közzé, hőse ír
Szabadságharcos, mert harcolni szabad.
„Szent ügyekért” erőszakos lehet
Az apátlanul felnőtt képzelet!
Alig várja, hogy az ünnep leteljen
És a cigányok lakta faluban,
Félkatonai tábor kapuban,
A többiekkel együtt meneteljen!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-24 14:46:59
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-24 17:30:08