ilyen a macskasors
(f. noéminek a részére)
Debrecenben ott áll, hogy
"viszlát bori"
nagy fekete betűk egy betonfalon
mikor megáll előtte a busz
elolvasom
aztán mikor elindul
újraolvasom
azt szoktam képzelni
hogy bori kissé gyáva volt
félt a változásoktól
valamennyit sírt is
mikor búcsúznia kellett
de elindult egy hajnali busszal
a pályaudvar felé
ahol felszállt egy vonatra
ami egy messzi messzi galaxis felé vitte
magát egy kinyúlt kardigánban
az ismert útvonalon
az ismert kutyaszaros utcák,
körúti lámpák, meg reklámfények közé
beférkőzött valami új
ami neki szólt
aminél szebbet nem mondhatott volna senki
nagy, fekete, biztató betűk egy betonfalon
ha majd úgy fogom kigondolni magam
mint amélie poulain
(lesz fabuleux destin)
aláírom fehér dőlt-betűkkel
hogy "visszajöttem. bori"
ez a mi titkunk,
mindannyiunké.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-04-09 21:42:53
Utolsó módosítás ideje: 2011-04-09 21:42:53