Tusfüggöny (1)
A rossz-szagú álmok
a tusfüggöny színes,
vízhatlan csíkjain
hagyják el a világot.
A csapot elzártam.
Még szuszog kicsit.
A polcon szappan,
fogselyem és börradír.
Meztelen vacogok
a fürdőszoba hideg kövén,
törölköző persze odakinn.
Ha nem vagy itthon,
ki kell érte menni.
Odakinn csak piszkolódom.
Rakódik rám a kitinpáncél,
de erős vagyok,
fél kézzel tartom ki a reményt,
mint Toldi a petrencét;
s ha elejtem, csak mert
elnyű a hiábavalóság.
Tudom, holnap is így lesz.
Van víz, van szappan.
Megnyitom a csapot,
s élvezem, amint a tusfüggöny
színes, vízhatlan csíkjain
mintát pöttyöznek a habok;
és nézem, miként keltenek
a lefolyónál apró
örvényeket mocskaim.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-22 09:04:28
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-22 09:04:28