Kőbánya Hercege
Ma délután minden gyémántból volt körülöttem.
Gyémántból volt a cipőm, a sapkám, a táskám pántja.
Gyémántból volt egy szőke kislány a gangon,
aki szégyenlős csókolommal köszönt.
Gyémántból volt a matrac, a szemét, a szétfűrészelt
bútorok dombja az ablak alatt.
Gyémántból volt az üres postaláda.
Gyémántból volt a megállóban a kopasz férfi, és két
szigorú kamasz, akik háttal álltak a szélnek.
Gyémántból volt a villamos, telezsúfolva gyémánt
emberekkel.
Gyémántból volt a fekete, roma asszony, aki hatalmas
szatyrokat hozott, s bennük gyémánt kacatok voltak.
Gyémántból volt a villamosvezető nő, aki azt mondta neki,
„lehet leszállni”.
Gyémántból volt a másik ajtó, amihez dacból futott.
Gyémántból volt a morgás, a sóhaj, a megkönnyebbülés
és az átkok.
Gyémántból volt az Őrs vezér tere.
Gyémántból volt a mozgólépcső, a szűk-farmeros csaj,
a pincérnők dekoltázsai.
Gyémántból volt a kakaós csiga.
Gyémántból volt a tény: nincs üzenetem.
Gyémántból volt a hősugárzó, amit hazacipeltem.
Gyémántból volt a tévém, és a Kalifornia Királya című film.
Gyémántból voltak a szemeim, s a durva, nehéz légzés
koronázás előtt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-16 16:52:18
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-16 16:52:18