Márica gyógyfüvei 1.
Márica két méteres kardvirágokkal álmodott. Így kezdődött. Reggel háromféle teát ivott, egy szerelmi megkötőt, egy szerelmi eloldót és a hashajtót. Ráfújt a forró bögre peremére s a remegő felületbe feledkezett. A piszkos szürke szobában még aludt a család. Egy nyilallásnyi gyönyörre emlékezett vissza az éjből, majd kikészítette a férje hangszerét és az öltönyét. Ma búcsú lesz és este bál. Márica térdig érő bugyogóban, mezítláb álldogált a hűvös homokkal felszórt padlón.
Általában a sündisznót is megnyúzta, fokhagymásan, rozmaring ággal megsütötte, a környéken már egy sem élt. Most mégis átfutott egy példány a konyhán.Gyorsan szedte a picike lábait, zömök kis testét, tüskés hátát felemelte, vékony lábacskákon futott. Márica a lábnyomok keletkezésének üteméből kimérte a rúgást, az állat a hátára fordult, mint akit hipnotizáltak. Megsímogatta a hegyes kis állacskát, alul pihés volt. Apró gödröcske a nyakán és szürkés rózsaszín pocak. A roppant apró körmöcskéket behúzta.Elképzelte, hogy énekelget neki és boldog örömében öleli.
- Komolyan mondom, őszig minden lakodalmat és búcsút elvállalok - Így lépett le a férje az ágyról. - Kétféle ember van. Aki boldogul és aki nem.
- Te mit képzelsz? Bedőlsz mindenkinek! Azt hiszed csak a te kompániádat ismerik Jászfényszarun?! Így korholta a férjét, lelkében lángoló düh lobbant fel. Felismerte a számító nemiség mélységét, mert a férje örült, hogy ismét terhes.Sértő átkokat dobált a lengő budi ajtó felé, ahová neki is rohannia kellett volna már.
Ő a nagyanyám volt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-08 19:33:18
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-08 19:33:18