Búcsú a várostól
egy régi képen, mintha kávézó
teraszán ülnél, de te magad nem
látszol, a szemközti ház előtt
fehér autó parkol – talán az Alef-ben
láttad ezt is –, aztán egy hóesésben
vonuló páncélos menetoszlop,
sárga falú családi ház, miniszterek és
professzorok képei a falon, aztán
Chagall piros keretben,
páncélöklöket vizsgáló katonák,
költők egy író-olvasó találkozón,
majd járműve előtt pózoló tiszt,
egy szíriai naplemente, egy hegycsúcs,
zöldre festett teherautó, fülkéjében
aludtál egy téli éjszakán,
az iskola, ahová jártál, egy hatvanhatezer
éves csont, az „őr kötelmei” amit álmodból
ébresztve is tudtál, egy mezítlábas lány az
aszfalton, a töredékes utcarészben, akivel nem
voltatok egymáséi soha.
Ülök a képben, és a kép énbennem,
és, ha akarom, tenyerén hordoz a szellem.
Egy gyermekkori, és egy másik május
keveredik bennem, mindkettő lehetett
volna sorsforduló, de a sors nem
fordult meg, és összeomlott a
védelem.
Hazaértem végül. Taxi hozott a városba,
vadászgépek húztak az égen, és tudtam, hogy
csak ennyi, ami járt.
A város, álmaim városa, alszik tovább.
A második betű is, nevének kezdetében.
Megromlott az idő. Rólunk nem ír már senki
sem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-02 17:51:52
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-02 17:51:52