Két ima
1.
(Hiszek egy . . . )
Hiszek az emberben,
a nem mindenhatóban,
aki hitt
a
mindenható
istenekben.
Hiszek az ember fiában,
ki fogantatott bár apja szellemében,
amikor Isibújt anyjából,
igen nagy keserűségében
rájött, hogy jobban teszi,
ha nem hisz többé
a mindenható istenekben.
És fenéken rúg minden Pilátust!
És fügét mutat mindazoknak,
vagy más jelet,
akik a keresztet
ajánlgatják
neki.
Próbálják meg ők!
az emberpusztítók,
az embert átverők!
Szálljanak alá a poklokra!
És maradjanak is ott!
Hiszek az igazságban,
az emberfiának
józan eszében!
Hiszek
az ember fiának fiaiban,
hogy előbb-utóbb megértik,
azt is, ami lesz,
és
azt is, ami van . . .
Ámen.
2.
(Mi atyánk . . . )
Mi atyánk., ki megcsináltál bennünket,
mi anyánk, ki megszültél bennünket,
kik lapultatok,
féltetek
vagy harcoltatok értünk,
szenteltessék meg a ti nevetek,
mert általatok élünk,
és akarjuk,
hogy ez legyen a mi országunk.
Ez, itt
a földön!
És megdolgozunk a mindennapi kenyerünkért,
és megszerezzük mindazt, ami kell.
És megbocsátjuk egymás vétkeit,
ha azok megbocsáthatók.
Miképpen megbocsátjuk azok vétkeit is,
akik ellenünk vétettek,
ha nem akarnak minket átverni többé!
És vigyázunk,
hogy ne vigyük egymást kísértésbe,
hogy megszabaduljunk a gonosztól, .
mert miénk ez az ország,
a hatalom,
és a dicsőség
mindörökké.
Ámen.
http://www.phorvath.hu
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.