a mályvák
a padlásról, egy láda aljáról kerültek elő
a koszorúslány csipkék közül a mályvák,
rózsaszínű krepp-papír virágok,
fakó foszlányok, összegyűrte őket az idő,
erőtlenül, kuszán lógnak kezemben a szirmok.
Oh, igen, a krepp-papír mályvák,
olyanok, mint a múltból előkerült fényképek;
az arcokon mennyire megrepedezett a lakk,
kikezdte a por és csúnyán fakult,
a lakk alatt a mosolyok összegyűrődtek,.
aztán ládából újabb ládák kerültek elő,
ládák és kalapdobozok, belőlük
rózsaszín tüllmasnik tucatjai, selyemkendők.
Emlékszem, játszottunk ugróiskolát, adjkirálykatonát,
téptük sorba az akáclevelet: szeret – nem szeret;
Susanna Seraffino szerettem volna lenni,
vagy sikítozni egy beatkoncerten,
de inkább mindkettőt egyszerre,
aztán menyasszony,
de itt a földön mindenütt
szétgurult hófehér gyöngyszemek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-03-02 12:48:30
Utolsó módosítás ideje: 2011-03-02 12:48:30