Türkiz Gyermek (Nagy B. István: Greco VIII. c. festményéről)
Toronyfelhők közül kivillanó színpadi effektek
mintha kockát vetnének egy köntösre
a tájkereszt kitüremkedik az élettér festett keretéből
belehasít az univerzum rétegeibe
magával húzza a földet
mint egy mozgó járdát a sorban állókkal
pedig létrán is mehetnének
a lét falának támasztott fénysugarakon
lent a Bukott Ember égnek meresztett térdei
csontfehéren ékelődnek
a kobaltkék pászma virtuális matériájába
ahonnan – mint egy mennyei lepedőn–
lassan ereszkedik alá
a Türkiz Gyermek
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-23 21:32:26
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-24 16:33:40