2010. március idusán
Már március idusa sem tavasz,
a tél foglya itt minden vak remény,
és egymás ellen uszúl a vigasz,
csak félhomályt tud gyújtani a fény.
Hiába minden. Egymásnak feszül
a jó szomszéd és sok igaz barát,
mind azt lesi, hogy merre menekül,
ki kénytelen keresni új hazát,
mert fél az istenadta, rémeket
lát, jövőjét százszor veszni látja,
Európában ő a nagybeteg,
gyógyulna, de minden mindhiába.
Testvér a testvért leszámolással
és büntetőjoggal riogatja;
az ajkát nem hagyja el ma más dal,
s hideg sírjában nem nyugszik apja.
Mert március idusán is tombol
az ősi átok, süvít itt a szél.
Összefogna? Inkább elbitangol,
s a szíve titkon nyugalmat remél.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-17 15:22:09
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-17 15:22:09