Anyám szól
Mintha anyám szólna, oly nyugodt a tenger,
amit körös-körül magamnak képzelek,
amiből, ha felnő, felröppen a reggel,
mint egy bizakodó, pelyhes madár gyerek.
Mintha anyám szavát hallanám, ha este
megszólít valaki, arca elém tűnik,
aki, amíg élt, a nagy fiát kereste,
pedig az elhagyta, eljutott a bűnig.
Mintha anyám lépne elém, amikor már
soha többé rosszat, se jót nem kívánok;
egyedül maradtam, rám rogyott az oltár -,
ha nem figyeltek rám, talpig szentté válok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-02-12 10:03:57
Utolsó módosítás ideje: 2011-02-12 10:03:57