Májusi alkonyok
(Kosztolányi pózában pózolva)
Tőletek alélt a világ,
májusi alkonyok.
Régenvolt szinesztéziák
lengenek a légkörön át,
a búcsúfény ragyog,
végigömlik rajtam, csorog,
kísértek, mint árnyalakok,
májusi alkonyok.
Fülelem az este neszét,
májusi alkonyok.
Gyertyát gyújtanak szerteszét
lombjaikon a gesztenyék,
pislogó csillagot.
Szellő fütyül lágy dallamot,
ringva, lassultan táncolok,
májusi alkonyok.
Hópelyheket szór a nyárfa,
májusi alkonyok.
Mosolyom bár félszeg, árva,
fejem hajtom simításra,
s mélyen meghajolok,
megköszönni, mit adtatok,
röpke örök pillanatot,
májusi alkonyok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Életünk, 2004/2