NAPFOGYATKOZÁS
1.
szoba. adott az érzet és ablak
szelíd semmire / márvány
nappal és egyszerű háttér
mire az unalom bármit festhet. lassan
színtelen est lesz és a semmit-tevés
álomba katapultál. adott a szó s a szorongó
érzet / az olajozott mechanizmus
és forgás megszokott
dolgok körül. a kedv
borongó. fogytán
mondat asztal-
ra hull
a fej.
2.
miért terveztem erdőt ha
nem engednek a vastárgyak / ólom
sodrony rángat kőfehér reggelekbe.
nem dob messzebb a kertnél igéim
katapultja / bár amorf a kalcit
még szobámban. át-
hatolhatatlan mondat-halmaz
köztem és a kék közt / egekbe
vágott zajos madárhad. erdők
távolba ringnak
fogytán erő
miért: csak
talál-
gatsz
3.
mi van fogytán én a nap
vagy a rejtek / meg ne nevezd
a teret / a falka nem találhat. versek
mozognak ahol félhomály van / sok
szavakból font sodrony-állat.
és vélem: valamiképp a kör
bezárul. bár fogy a rejtek. a nappal
mint egyszerű hát-
tér: szelíd semmi
s a csend
arcomig
tolongó
válla.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.