A megmondó ember (jav.)
Alantas firkászok most féljetek!
Mert itt van Ő, kinek karja messzire
elér s nem rest lenyúlni értetek.
Gondtalan idők suhannak semmibe.
Melyik gondolat igaz, s nemes? Erre
oktat minket, próbál megtanítani.
Nem kéne ily terhet róni emberre.
Döntsön Ő! Az „ész”, mely nem torzít, ami
óramű pontosan jár hibátlanul.
Ezért híreknek az lehet közlője
majd, ki általa megírt imát tanul.
Büszke lesz rá sok-sok emberöltő. De…
engem hagyjon békén, hogyha kérhetem!
Részemről a szabad szólás lételem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-29 11:31:42
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-29 11:31:42