Későn jöttél
hangos zene s táncos forgatag
nem értetted mit keresel
itt hisz csak meghívtak
mert farsang volt
s egy víg társaság mulatott
töltötték a bort a pezsgőt
feledni múltat a törlendőt;
kerülted a sejlő újat
szürke bánatodat hoztad
nem vonzott a zajgó tömeg
se a tánc se báj-tekintet
járkáltál sehova-lépttel
poharad kifogyott régen;
nyílt az ajtó késő éjjel
belépett egy lány a fénnyel
köszöntésére siettél
„milyen kár, hogy későn jöttél!”
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-23 01:12:33
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-23 01:12:33