Ilyenkor tíz óra után
Ilyenkor tíz óra után,
mikor már elszundikál a közvélemény -,
pihés álmokat borít
a példás nappalokra az este -,
miután kifickándoztuk magunkat,
igaz családapák,
ábrándozó szemű csajokkal,
és legszívesebben
a szívünk hasadna meg,
mert nem sajnál senki se minket!
Sanyarú élet;
szocialista brigádértekezlet után,
és pszichoanalízis előtt
egy labilis lelkületű pácienssel,
akinek érdekes módon
a fenekét kell simogatni,
hogy helyrebillenjen az egyensúly -,
itt topogunk
a lelkiismeret kopott kövein.
Istentelenül -,
szőre-vesztett gondolatokkal,
mint a meghasonlott kutyák,
igyekszünk megfontoltan ugatni.
Ilyenkor tíz óra után,
mikor már horkol a közvélemény -,
bebújunk lágy tollú álmainkba,
és jóízűen fütyülünk mindenre,
amin reggeltől estig
felháborodni illik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Legyen valaki veletek (Budapest, 1970)
Kiadó: Magvető
Feltöltés ideje: 2011-01-22 09:18:42
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-22 09:18:42