Bagdadi csendélet
az ima előtti kézmosáshoz való kancsó
az imafülkét mutató minta
majdnem teljesen kivehető
a kék arany és diószínű fonalakból
kézzel csomózott imaszőnyeg foszlányon
ami előtt
a narancs és a lila-zöld padlizsán darabkák
között a valóságban soha el nem
készíthető füstszínű keretbe foglalt
csendélet középpontjában
egymásba kulcsolt kezek közül a nagyobb
a földbarna burka-ban
a bagdadi piac egyik zöldséges pultjánál
egy másodperce mosolyogva megálló
huszonkilenc éves asszony
kisebbik hatéves fia
keze volt
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-21 17:13:25
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-21 17:13:25