Gyertek, kis apró vonatok
Csitulj, türelmes ének!
Csend van, csalogat a kín.
Ennyi jóval már megélek
sötét köntös nélkül is.
Ó jöjj, gyönyörű vétek!
Gyertek kis apró vonatok!
Lám, bűnösök a cselédek -
ennyi volt minden erőm.
Te lágyság, szerető kedves! -
üld körül határaimat!
Hadd tudjam: meddig lesz a szebb lesz,
hadd legyek mindig szabadabb!
Én cserébe csodákat tennék:
lennie kell, - ott van a villám.
Tenger lenne, ha tenger lennék,
s fertőzött minden tócsa itt.
Hess el - átkozott szeretet!
Leülök, ha csordul a nyálam.
A törvény, mint a türelem,
itt él velem valóban.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Legyen valaki veletek (Budapest, 1970)
Kiadó: Magvető
Feltöltés ideje: 2011-01-17 11:34:12
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-17 11:34:12