Szilánkok
Önmagam mozgok.
Robajom, neszem - enyém.
A pókláb sem kaszál haszontalanul.
Ha valaki bennem fölágaskodik,
eléri a szívem.
*
El kell ítélnem magamat.
Kinek nincs bűne, nem nyer föloldozást.
*
Megmozdult bennem a halál -
ádáz csecsemő lesz,
ha rajtam kívül él.
*
Kényszerből nem követek.
*
Velem csak ellenem,
ellenem csak velem lehetsz.
Szükségem van rád,
hogy igazam legyen.
*
Túlélni addig érdekem,
míg önmagam túlélhetem.
*
Minden világosabb, hogy
belátok önmagam mögé.
*
Minden halállal egyszerűbb
a halhatatlant bizonyítani.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2011-01-10 12:32:52
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-10 12:32:52