Kiemelőzsonglőr
láttam kommenteket
filozófiai művek margóján
„Nietzsche halott” meg
„Dasein oder nicht Dasein”
láttam módosításokat szakácskönyvekben
„lehet egy evőkanállal több”
vagy „curry helyett fahéj”
láttam géptan puskát
egy Filip Florian regény
sorai közé kaparva
láttam szerelmeslevelet
a másodikos fizikakönyv
lapszélein körözni
az élő szó így veszi birtokába
a halott betűt
ez sem nagyobb bűn mint
kivakart ősi nyelvemlék helyébe
sekélyes prédikációt pacázni
amit ennél is jobban csodálok
az a szövegkiemelő
ez a rádiótávcső amely
a legősibb lényeget kiemeli
a kozmikus háttérszövegelésből
valaki idegen víziója
egyetlen szó leírása nélkül
miután szétnézett mások fejében
egy ihletett kiemelőforgató
hideg leleményességgel szúrja ki
a szakkifejezéseket a Médiaetika tankönyvben
a hibákat egy szakdolgozatban
az unokája nevét a Petőfi Népében
túlfűtötten festi ki
a kedvenc jelenetét egy Ken Follettben
Attila hun-magyar rokonságának levezetését
az ellenfele arcképét a helyi hírekben
a profibbak kihúzzák
egy tételben az ellentmondás bizonyítékait
centókat alkotnak Hegelből és Kierkegaardból
a legnagyobb király
ki tudott emelni egyetlen frázist
a Bibliából:
„és szeretik a mazsolás kalácsot”
2010. december
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-07 15:32:24
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-07 15:32:24