A Kasszandra-jós
A hazugságot kitalálják,
csak az igazság létezik -,
az égig érnek költők, nyárfák,
bár nem biztos, hogy mindegyik.
A vers ma nélkülözhetetlen,
csak azt tudhatnám, hogy mihez -,
töpreng a költő, a hitetlen,
miközben halkan istenez.
Kezében árva tolla billeg,
akár a szarka a dögön -,
minden hiába, minden mindegy,
nem zúdul rá sugárözön.
A költő verset írhat bátran,
mert nem olvassa senki sem,
s ha szócsiszolása hibátlan,
a türelem babért terem,
s teheti azt igaz fejére,
vagy főhet azzal bableves -,
hiába folyik el a vére,
a költő mindig alperes.
Rossz híreket hall mostanában,
ő amolyan Kasszandra-jós -,
mint hitvesének édesanyja;
csak akkor jó, ha porhanyós.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kővirágok (Miskolc, 1999)
Kiadó: Felsőmagyarország
Feltöltés ideje: 2010-12-15 10:56:20
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-15 10:56:20