Keresztelő Szent János fejének II. megtalálása.
Egy megtörténtből mi lett?
A szerzetes a kihágás terepén állt.
Az arc képi tanúságtételére lelt,
fejre, mely színeváltozáson esett át,
- a cserépedényben.
A fazekas úgy vette meg az edényt,
mint borzalomban a rendeltetést.
Remélte, hogy hagyományos tapasztalaton belül
e megváltással Isten odakerül,,
oda, hol a találkozási pont ezentúl
a lélekben lesz, így direkt érintkezésben
átélhető a transzcendens képfogalom.
S a jóra még jobb fordulattal
a fazekas háza eltelt minden földi jóval.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-12-13 18:32:24
Utolsó módosítás ideje: 2010-12-13 18:48:37