Őrízz meg
Őrizz meg engem, elmúlás,
ne adj titok-szeleknek!
Ne hagyd küszöbömre lépni
a kétely-százszor szebbet!
Te mindig változó örök,
ledönt mindent hiányod.
Belőled lettem, s nélküled
magamra sem vigyázok.
Bizonyosságod arra int,
általad vagyok ember,
s mint harangzúgással a csönd,
veled születtem egyszer.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2010-11-25 13:56:53
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-25 13:56:53