VÉNUSZ
VISZOCKIJ UTÁN SZABADON:
Nekem verset ne írj – inkább adj kaját
s én forgatlak éjjel, akár a bibliát!
Hozzám prózát ne költs – passzold a söröm
hol a torna dresszem, meccsem lesz csütörtökön!
Túl sok itt a dráma, üres-görbe kifli
mit tudom én szívem, mért maradtál szingli,
Újra csak eljátszod a hatalmas esztétát
szórd meg rendesen azt a sajtos tésztát!
Rám csapja az ajtót! –
A fényképeket hagyd itt…
Még a végén azt hiszik,
hogy én vagyok a Bred Pitt!
Kellet nekem otthon – ilyen harcias család
tegnap délelőtt is, mikor átjött anyád
begyulladt az ideg, rángatott a görcs
nézd meg itt a lábamon, - ez egy új szemölcs!
…és amivel etet? – Rettenetes!
kicsorgott a tányérból a Tescós leves!
Fizetésnap kifordítasz – rezeg a küszöb
meg ígértem párszor: ezt még megkeserülöd!
Bevéslek a falba… csak az utókór miatt
hogy nyírtad ki sorba, az összes hapsitad!
Elegem van - elköltözöm! Sovány vagyok, gyenge
külföldi utamhoz, bepakoltam keddre,
látomásom volt az éjjel, titok-csupa rébusz
vár reám az álombéli Willendorfi Vénusz!
Mosolyogva hívogatott, szíve csupa báj
angyali a nőci, te csak ne dumálj!
Kedveli az érett férfit, - vérem, mint a vulkán
nem élek már se veled, se a Norbis hurkán.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-11-24 15:18:26
Utolsó módosítás ideje: 2010-11-24 15:18:26